продукти:
500 гр.пилешко месо;
сол;
пушен,червен пипер;
млян,меланж пипер;
зехтин/олио;
***масленочеснов сос:
400 гр.краве масло;
2 с.л.брашно;
1 1/2 ч.ч.прязно мляко;
2 стр.пресен чесън;
1/2 лимон(сок);
сол;
Пилешкото месо "понатупваме" със смес от солта и пиперите.
След 20-30 мин.запържваме(запечатваме) месото в добре затоплена мазнина до олучаване на златист цвят.
Допичаме месото във фурната до готовност.
Соса приготвяме много лесно....Маслото и брашното поставяме в касеролка и включваме котлона.Разбъркваме докато маслото цвърчи приятно,посоляваме и добавяме наситнения чесън.Продължаваме да бъркаме и докато сипваме млякото!Получения сос овкусяваме с лимонов сок.
Месото накъсваме и сервираме обилно полято с ароматния и вкусен сос!
Добър апетит!
Вкусно, запазвам си рецептата!
ОтговорИзтриване