продукти:
600 гр.телешко от бут;
4-5 кисели краставички;
2 бр.моркови;
2 с.л.брашно;
3 с.л.соев сос;
1 с.л.балсамов оцет;
3-4 стр.пресен лук;
1 ч.л.млян черен пипер;
сол;
олио;
Телешкото нарязваме на мноооого тънки парченца.Посоляваме и подправяме с пипер,соев сос и брашно.объркваме и оставяме на двайсетина минутки.
Олиото трябва да покрие дъното на тенджерката.Загряваме го и пускаме месото разбъркваме и похлупваме с капак.Така месото си пуска водичка и става задушаващо пържене....Ако месото след 15-20 мин не е готово добавяме още малко вода !Малко преди да дръпнем от котлона съда добавяме нарязаните на жулиени моркови и оцета заедно с едро нарязания лук,а след това и краставичките,нарязани в същата форма като моркова.
Сервираме с пресна салата!
Миленка,
ОтговорИзтриванедобавката на кисели краставички към телешкото е чудесна идея.Чудесно телешко се е получило, вкусно и ароматно.
Поздрави и Христос Воскресе !