продукти:
800 гр.гъби "Печурка";
6-7 вр.пресен лук;
2-3 стр.пресен чесън;
4-5 пресни картофи;
1 голям морков;
1 ч.л.червен пипер;
1 с.л.доматено пюре;
1 даф.лист;
олио;
сол;
черен пипер;
магданоз;
В затоплената мазнина запържваме,задушавайки почистените и нарязани гъби.Когато останат само на мазнина посоляваме и добавяме нарязаните на едро морков и картофи.След 5-6 минутки сипваме в тенджерката и едро нарязаните лук и чесън,заедно с двата вида пипер.Похлупваме за 4-5 минутки и заливаме с вода около 400 мл.в която сме размили доматеното пюре и дафиновия лист.Допълнително добавяме сол при нужда.
Оставяме ястието да си къкри на слаб огън до готовност.
Поднасяне със ситно нарязан ,пресен магданоз!
800 гр.гъби "Печурка";
6-7 вр.пресен лук;
2-3 стр.пресен чесън;
4-5 пресни картофи;
1 голям морков;
1 ч.л.червен пипер;
1 с.л.доматено пюре;
1 даф.лист;
олио;
сол;
черен пипер;
магданоз;
В затоплената мазнина запържваме,задушавайки почистените и нарязани гъби.Когато останат само на мазнина посоляваме и добавяме нарязаните на едро морков и картофи.След 5-6 минутки сипваме в тенджерката и едро нарязаните лук и чесън,заедно с двата вида пипер.Похлупваме за 4-5 минутки и заливаме с вода около 400 мл.в която сме размили доматеното пюре и дафиновия лист.Допълнително добавяме сол при нужда.
Оставяме ястието да си къкри на слаб огън до готовност.
Поднасяне със ситно нарязан ,пресен магданоз!
Много вкусна постна яхния Миленка, чудесно пролетно предложение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря,Ели!:)
ОтговорИзтриване