продукти:около 40 бр.
1 1/2 ч.ч.сусамово брашно;
1/3 ч.ч.царевично(топово) брашно;
2 с.л.зехтин;
1 ч.л.черен сусам;
1/3 ч.л.сол;
1/2 ч.л.захар;
1 пак.суха мая;
топла вода;
белтък за намазване;
сол за поръсване;
Всички сухи съставки се объркват в удобен съд.
Добавяме зехтина и сипваме малко по малко топла вода,омесвайки меко,не лепящо тесто.
От топченца с големина на орех оформяме солетите като ние сме тези които определяме дебелината и дължината им.
Подреждаме в тава,покрита с хартия.Намазваме ги с белтък и поръсваме със сол.
Печем до приятно порозовяване на 160С.
Миленка,
ОтговорИзтриванечудесни царевично - сусамови солети.Великолепно изглеждат.Непременно ще ги изпробвам, открадвам си рецептата.
Поздрави !
:) Поздрави и от мен,Ели!
ИзтриванеОт къде да си намеря сусамово брашно? Цвета
ОтговорИзтриванеИли смелете сусам,или потърсете на диетичния щанд!
ИзтриванеСтрахотни солети, Миленка!
ОтговорИзтриванеМного ми харесаха :)
Поздрави!