продукти:
200 гр.меко,краве масло;
1 ч.ч.едро начукани ,орехови ядки;
1 ч.ч.захар;
1 лимон(кората);
4 яйчени белтъка;
1 ч.ч.брашно;
щипка сол;
***глазура:
4 яйчени жълтъка;
1 1/2 ч.ч.пудра захар;
1 с.л.течна ванилия;
***
масло за намазняване на тавата;
брашно за напудряне на тавата;
орехи за аранжиране;
Мекото масло разбиваме на хубав крем със захарта,лимонената кора,брашното и орехите.
Белтъка със солта разбиваме на "твърд"сняг!
Съединяваме двете смеси с помощта на шпатула.
Печем в намазнена и набрашнена форма при 170С до готовност.
Поизстиналия сладкиш поставяме на решетка и заливаме с глазурата,чиято направа неизисква никакви по-специални обяснения...:)
Аранжираме с орехови ядки и се наслаждаваме на прекрасния сладкиш!
От много време му се чудя на този сладкиш. Спират ме само суровите жълтъци.
ОтговорИзтриванеМиленка, сладкишът ти се е получил страхотен!Поздрави!