продукти:
1 1/2 ч.ч.пълнозърнесто ,ръжено брашно;
1 ч.ч.бяло брашно;
1 с.л.сол;
1 пак.суха мая;
1 1/2 с.л.захар;
50 гр.зелени маслини (без костилки);
2 стр.зелен лук;
20-30 мл.зехтин;
С дървена лъжица объркваме сухите смеси.Добавяме нарязаните маслини и лук.
Овкусяваме със зехтина и малко по малко добавяме вода.Омесваме меко,не лепнещо тесто за целта няма да е проблем да добавим още малко бяло брашно при нужда...:)
Оформяме хляба и го поставяме върху тава,покрита и набрашнена хартия.
Оставяме да почине и втаса на топличко!
Печем до готовност на 170С!
А дали ще се получи в хлебопекарна
ОтговорИзтриванеСмятам,че няма да има проблем...
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванетова са любимите ми добавки към хляба.Чуден е.
Поздрави и лека седмица !
Прекрасен е ароматът,нали?!
ИзтриванеМляс, мляс!
ОтговорИзтриване