Ето,че се изтъркули още една година и аз макар и в сърцето и душата си "Не",но на години попорастнах....Станах на 45!
Ами какво да кажа?Все един и същ екземпляр си оставам:непокорна,непримирима,любяща,благодарна,добронамерена,бойна,откровена,вярна,наивна,плачеща пред телевизора,танцуваща на подходяща музика(без да има повод :) ),спореща,....абе с две думи "луд"човек! :)
Паля от четвърт и точно толкова ми трябва за да избухна в смях :)
Та така на 21.05.2017-та станах на 45 :)
Автор на фотографиите:Теодора Поптолева
продукти:
***блат:
2 бр.яйца;
100 гр.бадемово брашно;
40 гр.царевично нишесте "Ягода";
100 гр.брашно;
1 ч.ч.захар;
***1-ви крем:
300 гр.млечен шоколад;
60 мл.прясно мляко;
***2-ри крем:
500 гр.ягоди;
300 гр.кисело мляко;
1 ч.ч.кондензирано мляко;
1 ч.ч.заквасена сметана;
2 бр.желатин;
ягоди за аранжиране:
кокос са аранжиране;
50 мл.уиски за сиропиране;
Много добре разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме пакетчето,нишесте и двете брашна.
Печем върху намазнена хартия до готовност при температура 160-170С на вентилатор.
Млякото загряваме до завиране.Дърпаме от котлона и разстапяме шоколада,начупен на парченца в него.Прибираме в хладилник ,за да стегне!
Ягодите пасираме в киселото мляко.Разбъркваме плодовата смес с кондензираното мляко и сметаната.Добавяме и разстопеното на водна баня желатинче.
Прибираме крема за 5-10 мин.в хладилника.
Блата напръскваме с уискито,а след това изсипваме и заравняваме шоколадовия крем,а върху него ягодовия.
Отново прибираме формата на хладно!
Когато усетим,че желирането започва,аранжираме с оставените за целта ягоди.
Стените на готовата торта "натупваме" с кокос!
Да Ви е сладко!
Ами какво да кажа?Все един и същ екземпляр си оставам:непокорна,непримирима,любяща,благодарна,добронамерена,бойна,откровена,вярна,наивна,плачеща пред телевизора,танцуваща на подходяща музика(без да има повод :) ),спореща,....абе с две думи "луд"човек! :)
Паля от четвърт и точно толкова ми трябва за да избухна в смях :)
Та така на 21.05.2017-та станах на 45 :)
Автор на фотографиите:Теодора Поптолева
продукти:
***блат:
2 бр.яйца;
100 гр.бадемово брашно;
40 гр.царевично нишесте "Ягода";
100 гр.брашно;
1 ч.ч.захар;
***1-ви крем:
300 гр.млечен шоколад;
60 мл.прясно мляко;
***2-ри крем:
500 гр.ягоди;
300 гр.кисело мляко;
1 ч.ч.кондензирано мляко;
1 ч.ч.заквасена сметана;
2 бр.желатин;
ягоди за аранжиране:
кокос са аранжиране;
50 мл.уиски за сиропиране;
Много добре разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме пакетчето,нишесте и двете брашна.
Печем върху намазнена хартия до готовност при температура 160-170С на вентилатор.
Млякото загряваме до завиране.Дърпаме от котлона и разстапяме шоколада,начупен на парченца в него.Прибираме в хладилник ,за да стегне!
Ягодите пасираме в киселото мляко.Разбъркваме плодовата смес с кондензираното мляко и сметаната.Добавяме и разстопеното на водна баня желатинче.
Прибираме крема за 5-10 мин.в хладилника.
Блата напръскваме с уискито,а след това изсипваме и заравняваме шоколадовия крем,а върху него ягодовия.
Отново прибираме формата на хладно!
Когато усетим,че желирането започва,аранжираме с оставените за целта ягоди.
Стените на готовата торта "натупваме" с кокос!
Да Ви е сладко!
Честит рожден ден,много здраве и щастие :)
ОтговорИзтриванеМного благодаря,Кай! :)
ИзтриванеПрекрасна си, Миленка,
ОтговорИзтриванездраве, късмет и успехи, много щастие, вдъхновение и сбъднати мечти!
Страхотни нови рецепти - Благодаря за удоволствието!
От сърце ти благодаря,Ди за прекрасните пожелания и милите думи! :)
ИзтриванеХей, все едно мен си описала:))
ОтговорИзтриванеВсе така слънчева и цветна бъди, Миленка, прекрасна си - да знаеш!
Ама ти що си по-млада от мен бре:)), да не скри някоя годинка:)), или си се женила по-млада и си раждала!
Браво на Теди за снимките!
Прегръдка от мен!
:) Малко по-рано се зажених ,така е Веси!
ИзтриванеБлагодаря ти за прекрасните думи и за поздрави :)!Прегръдки!