Тази рецепта Ви я давам с ясното съзнание,че четейки заглавието ще помислите,че е нещо травиално.....Не ,нищо подобно!Много лесна за приготовление и е подходяща за лек,студен обед или вечеря или предястие ,а на всичко отгоре и вкусно ястие!
1/2 пиле;
1/2 гл.кромид лук;
1 ч.л.зърна черен пипер;
сол;
400 гр.броколи;
2 бр.желатин;
2 скил.чесън;
сол;
Сваряваме пилето във вода,подправена с едро нарязан кромид,сол и зърната пипер.
В топлия бульон накисваме двата желатина.
Броколите,чесновите скилидки,сварения лук с малко сол се пасират в чопър.
Накъсваме месото.Объркваме го с пасираните зеленчуци,пилешки бульон (около 600 мл.)и желатина.
Изсипваме в съд избран от нас(аз реших да е в правоъгълна тавичка,но бихте могли да предпочитете индивидуални купички).Прибираме в хладилник ,да се желира!
Поднасяме натюр,но с успех бихме гарнирали с комбинация :цедено мляко,чесън и зехтин!
Да Ви е сладко!
Много лесна, но едновременно оригинална рецепта с броколи Миленка.Записвам я за проба, много красиво изглежда.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело лято !
Страхотно си го измислила, а би ли ми казала какво е количеството бульон и грамажа на желатина?
ОтговорИзтриванеБульонът е около литър,а желатинът е по 10 гр.,Веселушке :)
Изтриване