Няма да си позволявам да давам количества и мерки,по простата причина,че продуктите бихте могли да съобразите с бройка на хора и големината на тавичката,която сте избрали.....
продукти:
патладжан;
пушено свинско филе(флейка;врат);
манатарка;
домати(настъргани);
кромид лук;
сол;
черен пипер;
зехтин(олио);
пармезан и магданоз за поръсване;
Обелваме на ивици патладжана и го посоляваме.
Нарязваме гъбите на едри парчета.
Пушеното месо и лука нарязваме на филийки(не много тънки) .
Редим в тавичката:патладжан,филе,патладжан,гъба,патладжан,лук,патладжан филе,....
Поръсваме с още малко сол и пипер.Заливаме с доматите и зехтин.
Покриваме с фолио и печем на 170 С.Когато преценим,че ястието е готово,премахваме алуминиевите листа и запичаме.
Поднасяме с поръска от пармезан и магданоз!
Много вкусно звучи, а и ние толкова обичаме всичко с патладжани! Много апетитно предложение, Миленка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчев ден!
И ние сме от големите почитатели на патладжана...Особено през лятото е основен зеленчук за похапване у дома.Прекрасни почивни дни момичета! :)
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванечудесно ястие се е получило.Великолепно изглежда, използвам патладжаните по - рядко, но се старая да ги влагам в разнообразни ястия.Чудесна и много апетитна идея.
Поздрави !
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване