продукти:
1 бр. лимон;
1 бр. яйце;
1 ч.ч.прясно мляко;
1 бакпулвер;
100 гр.краве масло;
1 1/2 ч.ч захар;
2-2 1/2 ч.ч.брашно;
80 гр.лешници;
Лимона заливаме с 400 мл.вода и 1/2 ч.ч.захарта.Варим така че лимонът да омекне,а течността да се редуцира на 1/2 ,за целта от време на време може да долеем течност.
Блендираме лимона заедно с маслото и захарта.
Яйцета разбиваме и добавяме набухвателя,разтворен в млякото и останалата захар.Сипваме пасираната смес в купата,заедно с 1 ч.ч.от сиропа в който сме сварили цитруса.Объркваме много добре с брашното и споловината от лешниците,които сме счукали.
Изсипваме в правоъгълна форма,покрита с хартия.
Разпределяме останалите,цели ядки и печем на 160С до готовност.
Много лесен кейк Миленка.Прекрасно изглежда.Записвам го за проба след постите.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело лято !
Усетих аромата даже:)
ОтговорИзтриване