1 кг.свинско месо (плешка);
3-4 бр.манатарка;
2-3 скил.чесън;
1 малка гл.кромид;
сол;
черен пипер;
1/2 лимон;
Месото накълцваме на ръка или с помощта на чопър.
Гъбите запържваме в малко олио(зехтин).
Омесваме месото с изстиналите гъби,счуканите чеснови скилидки,наситнения лук и подправките.
Покриваме тавичката за терин с хартия.
Намазняваме я.Подреждаме лимона,нарязан на резанчета.
Изсипваме месото и го претискаме,разпределяйки с ръка.
Печем на 170С на водна баня за 40-50 мин.
Миленка,
ОтговорИзтриванетеринът изглежда чудесно.Интересно и вкусно предложение.А гарнитурата каква е, прилича на грис или кус - кус ?
Поздрави и лека седмица !
Благодаря,Ели!Гарнитурата е булгур с пресни зеленчуци :)
Изтриване