Джейми Оливър има една рубрика,в която защитава идеята,че храната не трябва да се погубва,а просто трябва да и вдъхнем нов живот....Аз не съм чакала Джейми,за да ми отвори очите,както се казва,но ми се прииска да го спомена :) .Няма нищо по хубаво за домакинята от печеното пиле или свинско да остане малко месце,за следващия ден менюто може да се каже ,че е измислено :)
Та днешните ми пълнени чушки се родиха,благодарение на останали печени вратни пържолки.....
продукти:
чушки за пълнене;
3 бр.изпечени,вратни пържолки;
1 ч.ч.ориз;
1 бр.морков;
1 гл.лук;
1 скил.чесън;
олио;
магданоз;
сух джоджен;
черен пипер;
2-3 добре узрели домати;
сол;
захар;
Запържваме ситно нарязания лук.Добавяме кубчетата морков и дребните късчета пържолки.
Сипваме и ориза и малко по малко досготвяме плънката с 3 ч.ч.вода.Като през това време овкусяваме със сол,пипер,джоджен,счукан чесън и магданоз.
Чушките разрязваме с остро ножче по дължина като внимаваме да не ги разполовим.изчистваме внимателно семките.Пълни ги и ги подреждаме в съд(тавичка или тенджерка),чието дъно сме покрили с обелени,нарязани домати,подправени със сол и малко захар.Сипваме и 1 ч.ч. вода.в зависимост от съда печем или сваряваме ястието,което и в двата случая покриваме с капак.
Да Ви е сладко!
Страхотни чушки с разкошна плънка!
ОтговорИзтриванеЩе взема да направя следващият път някоя пържола в повече, че да ги спретна и аз. Сигурна съм в резултата, защото всички знаем, че ароматите от опушеното на скара месо и печената пиперка се сливат в перфектен унисон. :)
Благодаря за идеята, Миленка!
А някога все не доумявах, как така някои дами правят от изостанало печено супа. ;)
Забравих да похваля и снимките ти, мила - много са хубави, съвсем реалистични! И как само си им разпорила нежно коремчетата на тез пиперки, предизвикваш обилно слюноотделяне! ;)
ИзтриванеПасти да яде тоз Джейми, аха!
ОтговорИзтриване