продукти:
***тесто
250 гр.бяло брашно;
1 бр.яйце;
5 с.л.олио;
2 щипки сол;
100 мл.студена вода;
***плънка
400-500 гр.праскови;
5 с.л.овесени ядки;
100 гр.фъстъци;
1 с.л.канела;
6 с.л.захар;
1 с.л.брашно;
125 гр.разстопено,краве масло;
От изброените продукти омесваме тесто,което покриваме със стреч или памучна кърпа и оставяме да си почине за половин час.
Прасковите нарязваме на дребно,а маслото разстапяме.
Овесените ядки,фъстъците,захарта,брашното смиламе в чопър.
Разточваме тестото на тънка кора.Поръсваме с масло и 1/2 отсмляната смес.Поставяме в средата прасковите и поръсваме с останалата овесена смес.С помощта на кърпата върху която сме точили навиваме щрудела.Завиваме краищата и преместваме в тавата за печене.Мажем с масло и печем около 40 мин.в затоплена фурна на 170С.
Когато изстине напудряме със захар и поднасяме с ванилов сос или заквасена сметана.
Да Ви е вкусно!
Ихаааа!
ОтговорИзтриване