продукти:
1 яйце;
1 ч.ч.течна сметана;
5-6 с.л.прясно мляко ;
1 бакпулвер;
1 ч.ч.захар;
2/3 ч.ч.олио;
2-3 бр.ябълки;
1 с.л.канела;
брашно около 1 1/2 ч.ч.
овесени ядки и пудра захар за поръска;
Ябълките почистваме ,но не белим!Нарязваме на парченца ,които поръсваме със захарта и канелата.объркваме.Добавяме бакпулвера в прясното мляко,олиото,яйцето,разбито в сметаната.
Сипваме и брашното!Получаваме гъста,лепкава смес.
Сипваме във формичките с лъжица,но сместа без помощ няма да пада,така че си помагайте с друга лъжица или пръсче :).
Поръсваме с две-три щипки овесени ядки и печем в затоплена фурна на 160С.
Изстнали кексчетата поръсваме с пудра захар за разкош :)
Миленка,
ОтговорИзтриванеябълките и канелата са любими есенни аромати в сладкиши.Чудесни кексчета, ще ги изпробвам, великолепно изглеждат.
Поздрави и лек и спорен ден !