продукти: продукти:
500-600 гр.шарено,свинско месо; 200 гр.бял боб;
3 гл.кромид лук; 100 мл.течна сметана;
300 мл.бира; 1 с.л.горчица;
3 даф,листа. сол;
1 с.л.зърна черен пипер;
сол;
В подсолена вода сваряваме до пълна готовност боба,а през това време:
Покриваме дъното на тавичка с нарязан на полумесеци лук.От горе подреждаме подсолените късчета свинско месце върху което разпределяме пипера и дафиновите листа.Отново посоляваме и заливаме с бирата.
Печем на 170С предварително завитата с фолио или хартия тавичка за 2 часа.Преди поднасяне запичаме и за загар.
Готовия боб отцеждаме от водата ако има останала и с ръчна преса мачкаме и объркваме с останалите продукти.
Сервираме и се наслаждаваме :)
Ястие достойно дори за празничен обяд.Много интересно бобено пюре.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Страхотна комбинация!
ОтговорИзтриване