продукти:1,500 кг.картофи;2 моркова;4 яйца;сол;1 с.л.черен пипер на зърна(счукан);1 гл.кромид лук;сол;кервиз;
олио за пържене;
брашно за овалване;
приготовление:Сваряваме обелените картофи и моркови в подсолена вода.
Отцеждаме водата и с ръчна преса или вилица ги намачваме (не прецизно).
Когато са поизстинали,така че на ме си изгорим ръцете добавяме допълнително сол,счукания пипер и наситнените лук и кервиз.Чукваме и яйцата.
Омесваме картофената кайма и оставяме за двайсетина минути ароматите да се разгърнат.
Оформяме крокетите ,потапяме в брашното и пържим в добре загрятата мазнина.
Поднасяме със сос според желанието си :)
Чудни са станали крокетите, но аз отдавна не съм посещавала твоето местенце Миленка.Изглеждат прекрасно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !