тесто*2 яйца,100гр.стафиди,1ч.ч.захар,250гр.краве масло,1 бакпулвер,ванилия,100 гр.грис,бращно около 400гр.
плънка*2 средни дюли,100гр.захар,150 гр.накълцани орехови ядки,2с.л.грис,канела
Разтапяме маслото и докато е топло добавям захарта,за да се разстопи и тя в него.През това време разбивам яйцата много добре заедно с бакпулвера,стафидите и ванилията.Добавям маслото със захарта....Приобщаваме гриста и брашното....Получаваме лепкаво ,гъсто тесто,чиято 2/3 разпределяме с помоща на шпатула в тавичка,покрита с хартия.Разпределяме плодовата смес от настърганите дюли в комбинация с останалите съставки.Отгоре се разпределя останалото тесто......
Тук идва пожелателният момент в който поръсваме или не поръсваме накълцани орехи :)
Печем на 180С до готовност!
Разрязваме вече изстиналия сладкиш,който определено ще Ви накара да се влюбите в него !!!!
Звучи чудесно!
ОтговорИзтриванеНаистина е прекрасен сладкиш...Определено има емоционалност във вкуса си
ИзтриванеСтрахотен сладкиш, заслужава си да го опитате, вместо масло сложих мас, пак се получи🥂
ОтговорИзтриване