продукти за 2-3 порции:
6бр.фини кори за баница;250-300гр.миркови;1гл.кромид лук;1-2скил.чесън;1-2 домата;3-4с.л.олио(зехтин);сол;смлян черен пипер;риган
приготовление:Ситно нарязаните лук и чесън запържва е в мазнината до избистряне. Добавяме настърганите моркови. Посоляваме и подправяме. Похлупваме, за да се за души плънката(без да добавяме течност). Когато видим, че задушаване то е преключило добавяме ситно нарязаните домати. Оставяме за кратко на котлона... Мазнината трябва да е с чист цвят, без доматен сок.
Вземаме две кори и разпределяме 1/3 от плънката. Надипляме като плисе и поставяме в предварително намазнена тавичка. Така правим и с останалите две двойки кори.
Печем до приятен загар във фурната при 180С.
Интересно, Миле:)
ОтговорИзтриванеЗнаете ли, че всяка седмица, минимум по веднъж посещавам този блог и винаги намирам интересни неща.
ОтговорИзтриванеПоздравления за развитието му и желаем успех!
Поздрави, �� Кюстендил NET team