Зеленчукова супа с камембер

200 гр.бяло зеле;
100 гр.броколи;
2 бр. картофи;
2 бр. моркови;
1 м.гл.кромид-лук;
100 гр.камембер;
3-4 бр.печурки;
1 кремвирш :);
2бр.зеленчуков бульон;
20-30 мл.олио;
черен пипер;
сол;
магданоз;
1 лимон/изцеден/;
1 яйце;

В  1 1/2 л.вода със съответното количество олио сваряваме наситно нарязано бялото зеле,моркови,картофи,лук и печурки.Във тенджерата пускаме и бульоните и солта.Малко преди пълната готовност на картофа прибавяме сиренето и розичките броколи  и тъй като не обичам крайностите излизам от рамката <зеленчукова>и включвам нарязания кремвирш.Оставяме на котлона за още 5 мин..Дърпаме супата настрани и застройваме на тънка струйка със сока от лимона и яйцето,които предварително сме разбили добре.
При сервиране поръсваме с черен пипер и магданоз.

Тази супа е един добър избор за трапезата през зимните дни и вечери,независимо от това дали е с кремвирш или не:).
Надявам се да Ви допадне!

Коментари