понеделник, 14 ноември 2011 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВ ПИРОГ

продукти за тестото:

2 1/2 ч.ч. пшенично брашно;
1 1/2 ч.ч. царевично брашно;
50 гр.смес/сусам и белен слънчоглед/;
1/2 ч.ч. олио;
15 гр.мая;
2 с.л. сол;
1 с.л. захар;
вода;

продукти за плънката:

300 гр. кромид-лук;
7оо гр.чушки/сладък пипер/;
50 мл.олио/зехтин/;
5 бр. кисели краставички;
сол;
магданоз;
черен пипер;

В дълбок съд смесваме двете брашна и правим кладенче,в което натрошаваме маята.Поръсваме със семената,захарта и солта.Прибавяме и олиото.Постепенно сипваме вода до като се получи хубаво меко тесто.Оставяме на страни за 2-3 часа.
Междувременно задушаваме наситно нарязаните чушки и лук.Подправяме ги със сол и поръсваме при готовност с магданоза.
Вземаме 2/3 от тестото и разточваме средно дебела кора,с която покриваме дъното на 20 см.тавичка.Издърпваме от тестото по стените на съда.Изсипваме върху тестото плънката,като я допълваме с наситнените краставички.Останалото ресто разточваме и покриваме пирога.Правим 4-5 леки отвора с нож,за да диша при печенето.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.






Няма коментари:

Публикуване на коментар