четвъртък, 17 ноември 2011 г.

ПИЦА С БЛАТ ОТ КАЙМА

продукти:

500 гр.кайма/смес/;
1 филийка хляб;
100 гр.кашкавал;
150 гр.гъби;
2 бр.домати;
40 мл.олио;
магданоз;
черен пипер;
кимион;
сол;
чубрица;

Напояваме с вода филийката хляб,изстискваме за да се освободим от излишната течност и я натрошаваме върху каймата.Посоляваме,поръсваме с черен пипер,кимион и нарязания магданоз/количествата на подправките е-на вкус:)/.Омесваме хубаво каймата и оставяме в хладилника за час-два,както се казва да <втаса>.През това време нарязваме измитите гъби на филийки и ги позапържваме в олиото до готовност.
Разстиламе каймата в исканата от нас форма/разбира се това го правим в тавичка/и дебелина ,но едни 5 см.са достатъчни.Отгоре разпределяме гъбите и нарязаните на кубчета домати.Печем във фърната на 180-200 градуса за около 30-40 мин.Когато пицата е готова я поръсваме с настърган кашкавал,поръсваме с чубрица и връщаме във вече изключената фурна,за да се получи разливането на кашкавала.





Няма коментари:

Публикуване на коментар