продукти:
300 гр.царевично брашно /приблизително/;
100 гр.масло /може и маргарин/;
100 гр.мед;
щипка сол;
В по-голяма тенджера сипваме 2 л. вода.Към водата прибавяме солта.В момента на завирането на течността постепенно започваме да изсипваме малко по малко от брашното като постоянно бъркаме до като сгъстената смес започне да се отделя от стените на тенджерата.
В подходящ съд разстиламе качамака.
В тиганче разстапяме маслото и меда.С получената заливка поливаме качамака.
Да Ви е вкусно!
300 гр.царевично брашно /приблизително/;
100 гр.масло /може и маргарин/;
100 гр.мед;
щипка сол;
В по-голяма тенджера сипваме 2 л. вода.Към водата прибавяме солта.В момента на завирането на течността постепенно започваме да изсипваме малко по малко от брашното като постоянно бъркаме до като сгъстената смес започне да се отделя от стените на тенджерата.
В подходящ съд разстиламе качамака.
В тиганче разстапяме маслото и меда.С получената заливка поливаме качамака.
Да Ви е вкусно!
Привет!
ОтговорИзтриванеЗвучи много интересно този качамак.
Аз дори бих се изкушила да го пробвам в сладко-солен вариант - и със сирене.
Весела
Здравей, Веси!Пробата ще е успешна:)
ОтговорИзтриване