неделя, 27 ноември 2011 г.

БИСТРА ПИЛЕШКА СУПА СЪС ЗАБУЛЕНО ЯЙЦЕ

продукти:

0,500 кг. пилешко месо;
3 бр. моркови;
1 бр.кромид-лук;
2 бр.домати;
дръжчиците на 1 вр.магданоз;
2 ч.л. сол;
1/2 ч.л. черен пипер;
яйца /бройката е според порциите/;

Сваряваме в подсолена вода пилешкото месо.Когато е сварено ,изчакваме да поизстине и го накъсваме на парченца,харесващи ни като големина:).
Прецеждаме бульона /ако ни се вижда малко като количество доливаме малко водичка,съответно добавяме още мъничко солчица/ и пускаме в него наситно нарязаните моркови,лук,домати и магданозени стебла.След около 30 мин. зеленчука е готов и към супата прибавяме пилешкото.Пускаме едно по едно яйцата във врящата супа и след 5 мин.изключваме котлона- не бъркаме .

При сервиране поръсваме с черен пипер и за всяка порция по едно яйчено облаче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар