петък, 2 декември 2011 г.

СВИНСКО МЕСО С ПРЕСНО ЗЕЛЕ И ДЮЛИ

продукти:

1 зелка /около 1,500 кг./;
0,500 кг.свински гърди /без кост/;
4 бр.дюли;
0,500 кг.консервирани домати;
2 ч.л.червен пипер;
2 ч.л.сол;
1 ч.л. черен пипер;
олио;

Нарязваме зелето и дюлите и ги мушкаме в керамичния гювеч , към тях прибавяме наситнените /пасирани/домати.
Овкусяваме  с червения и черния пипер.Посоляваме и прибавяме нарязаните на удобни за нас парчета свински гърди.Разбъркваме и сипиваме мъъъъъничко олио.
Похлупваме и пъхаме ястието за 2 часа във фурната .Печенето се осъществява :)
на 150-180 градуса.
Много вкусно ястие!
Дюлата придава един уникален вкус.
Дано е и по Вашия вкус!

2 коментара: