петък, 9 декември 2011 г.

САЛАТА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ

продукти:

1 кг.зелен фасул /замразен,консервиран,пресен/;
2-3 бр.моркови;
3-4 ск.чесън;
копър;
магданоз;

продукти за маринатата:

1 ч.ч. ябълков оцет/може и винен :)/;
1/2 ч.ч. олио;
1 ч.ч.вода;
1/2 ч.ч. захар;
2 с.л. сол;
черен пипер на зърна

Зеленият фасул се задушава в леко подсолена вода до готовност и 5 минутки преди да изключим котлона прибавяме нарязаните моркови .Изцеждаме зеленчука от водата и слагаме в съда,в който ще мариноваме и поръсваме с нарязаните зелени подправки и наситнените скилидки чесън.

Марината се приготвя по следния начин:
Всички съставки се слагат в малка тенджерка на котлона и разбъркваме докато захарта се разстопи.Хубаво е да не завира бурно,защото оцетът намаля киселинността си :)
С така приготвената марината заливаме зеленчуците,разбъркваме и оставяме да отдъхва на хладно место.
Колкото повече стои ,толкова по-хубава става!
Ако количеството е по-голямо може да съхраняваме в хладилника седмица-две.


Няма коментари:

Публикуване на коментар