понеделник, 26 декември 2011 г.

ГЪБЕНИ СЪРМИ В ПЕЧЕНА ЧУШКА

продукти:

400 гр.гъби печурки /бланширани или консерва/;
400-500 гр. печени пиперки /консерва/;
2 гл.кромид-лук;
3 ск.чесън;
100 мл.растителна сметана;
сол;
черен пипер;
олио;
брашно и грис /за овалване/;

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в 3-4 с.л. олио.
Като се избистри прибавяме гъбите ,наситнените скилидки чесън

и запържваме 5-6 мин.,след което изсипваме сметаната.Посоляваме и оставяме на котлона за още десетина минути докато се сгъсти сместа.Дърпаме съда от котлона и посоляваме със солта и черния пипер.Оставяме сместа да поизстине.
Отваряме една печена чушка,слагаме от гъбената смес в единия край и навиваме на рулце.По този начин навиваме и останалите <сърмички>.
В намаслена тавичка нареждаме една до друга оваляните първо в брашно и  после в грис сърми.Поръсваме върху им мазнинка/олио/ и печем във фурната за 15 минути на 160-180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар