събота, 17 декември 2011 г.

СОС СЪС СИРЕНЕ И БЕКОН

продукти:

150 гр.бекон;
100 гр.сирене;
1 малка гл.кромид лук;
2 ск.чесън;
3-4 с.л.брашно;
50-80 мл.олио;
1 ч.л.сол;
1/2 ч.л.черен пипер;
1/2 ч.л.ким/на зърна/;

Нарязваме на дребно лука и скилидките чесън и заедно с жулиенчетата бекон запържваме в добре загрятото олио за 5-6 мин.
Прибавяме брашното,за да се позапържи и то за кратко като не преставаме да бъркаме.

Започваме да сипваме вода,но не преставаме да движим лъжицата:)
Когато гъстотата ни е по вкуса изключваме котлона.Подправяме със солта,черния пипер и зрънцата ким.Натрошаваме бялото саламурено сирене и го мушкаме на топличко при бекона :)

Този сос е подходящ като добавка на постни и местни ястия,а ако е по-гъстичък може да участва на нашата трапеза и като самостоятелно ястие.Сигурна съм,че ще го харесате,....разбира се ако го приготвите :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар