СВИНСКО 20

продукти:

0,500 кг.свинско месо /шарено/;
0,150 кг.пушено свинско филе ;
0,150 кг.кромид лук;
1 ч.л.ронена чубрица;
1 к.л.кимион;
1 к.л.черен пипер;
1 1/2 ч.л.зеленчукова подправка;
1 с.л.олио;
за подложката:

0,800 гр.консерва белени домати;
2 бр.моркови;
1/2 стрък праз;
5 с.л.олио;
5 ск.чесън;
1 ч.л.сол;
2 ч.л.захар;

магданоз;

Нарязваме свинското месо и заедно с половината от зеленчуковата подправка и 200 мл.вода гозадушавамв до готовност.

Нарязваме доматите на ситни парченца .Към тях прибавяме кубчетата моркови,наситнения праз и скилидки чесън.Овкусяваме със солта ,захарта и олиото.Слагаме тенджертката на котлона и на тих огън готвим, докато остане на мазнинка.

Слагаме 1-та лъжичка олио в тефлонов тиган и прибавяме нарязания на полумесици лук заедно с жулиените филе.
Като забележим карамелизиране на лука прибавяме и свинското месце и останала половин лъжичка зеленчукова подправка.
Поразбъркваме около 10 мин.,така че да не остане никаква течност.Изключваме котлона и поръсваме с ронената чубрица,кимиона и черния пипер.
Сервираме като в чинийката слагаме първо от доматената подложка,отгоре разпределяме от месото и поръсваме обилно с пресен магданоз.
Дано Ви се услади,така както на нас :)!



Коментари