вторник, 24 януари 2012 г.

БУРАНИЯ



продукти:


1 кисела зелка /около 1 кг./;
1 стрък праз;
1 ч.ч.ориз /около 200 гр./;
1с.л.червен пипер;
1ч.л.черен пипер;
150 мл.олио;

Почистваме праза и го нарязваме на ситно.Наситняваме и киселото зеле и заедно с праза ги задушаваме в добре загрятото олио .След около 10-15 мин.прибавяме ориза,червения и черния пипер.Бъркаме още 4-5 мин.и прехвърляме сместа в подходяща тавичка.Заливаме с вода,чието съотношение с ориза е 3:1.
Печем за около 40 мин.на 180-200 градуса.
Много вкусно ястие,което е типично за нашата страна и за тракийския регион.
Да Ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар