неделя, 22 януари 2012 г.

СПАНАК С ЕМЕНТАЛ

продукти:


200 гр.спанак;
150 гр. ементал;
1-2 бр.моркови;
2 бр.яйца;
1 каф.л.сол;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
4-5 с. л.олио;

Почистения спанак заедно с нарязаните на малки парченца  моркови  и солта,задушаваме с олиото в малко водичка до готовност.Оставяме ги да изстинат.
Отделяме жълтък от белтък и разбиваме на сняг яйчните белтъци.
Вече поизстиналия спанак нарязваме и прибавяме жълтъците.настъргания ементал и зеленчуковата  подправка.
С шпатулка внимателно прибавяме белтъка и разбъркваме сместа.Слагаме всичко в съда за печене/най-добре да е силиконов:)/.
Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 10-15 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар