четвъртък, 9 февруари 2012 г.

ПЕЧЕН БОБ



продукти:


500 гр. бял фасул;
500 гр.белени домати /консерва/;
2 бр.морков;
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид лук;
50 гр.пащърнак;
2 с.л.сол;
1 с.л.червен пипер;
100 мл.олио;
джоджен/сух/;

Предварително накисваме фасула от предната вечер във вода.На сутринта го отцеждаме и го варим в вода с половината количество сол.Готовият боб се отцежда и оставяме настрани.
Обелените домати се нарязват на дребно.
Морковът,чушката,лукът и пащърнакът се нарязват на кубчета.В тиган сипиваме 1/2 от олиото,изчакваме да се  загрее и изсипваме зеленчуците/без доматите/,позапържваме ги за 3-4 минути като разбъркваме.Прибавяме доматите и червения пипер,оставяме на котлона /на средна степен/до като зеленчукът  омекне,а доматите са намалили обема си почти на половина :).Посоляваме с останалата сол и увкосяваме  със сухия джоджен.Объркваме зеленчука и боба и изсипваме в тавичка.Поливаме ястието с останалите 50 мл.олио и печем във фурната за 15 -20 минути на 180 градуса.
Бон апети!:)




Няма коментари:

Публикуване на коментар