понеделник, 27 февруари 2012 г.

НАМАЧКАНА БАНИЦА


продукти:
500 гр.кори за баница;

продукти за плънката:
500 гр.сирене;
5 бр.яйца;
150 гр.краве масло;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 1/2 ч.л.сода за хляб;

продукти за заливка:
150 мл.пресно млеко

Натрошаваме сиренето.Прибавяме 4 яйца + 1 белтък ,содата погасена в киселото млеко и хубаво объркваме плънката. Разгъваме корите за баница  и ги поставяме с тясната страна към нас.
Разтапяме маслото и с лъжичка намазняваме дъното на тавичката.Слагаме две кори и пак поръсваме с масълце.

Върху следващата кора поръсваме мазнинка и разпределяме плънка по цялата повърхност.
Нагъваме като предърпаме далечната част на кората към нас.Вземаме и леко завивайки поставяме в тавичката.......така запълваме цялата тавичка със своеобразни "рози".

Остават  няколко /2-3 бр./листа кори,които нагънати поставяме върху баничните розички.

Поливаме с останалото масло и печем на 160 градуса за около 30-40 минути/проверяваме:).Десетина минути преди да изкараме баницата поливаме с пресното млеко ,в което е разбит останалият жълтък.
Много пръхка и вкусна баница,дано и на Вас да се хареса!

10 коментара:

  1. На мен ми хареса ,Миленче! Чудесна е ! Майка ми я мачка подобно на теб ,но с малко разлика в плънката , не слага прясно мляко !
    Прегръдки и хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздрави на прекрасната ти майка Ивана и прегръдки за теб:)

      Изтриване
  2. Баницата е супер-с масло и сирене.....Миленче,усещам аромата и.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна да е седмицата ,Живче...може и да стига аромата до София,защото пратих и на сина ми-той е в УНСС :)Прегръдки!

      Изтриване
  3. Страхотна баничка Милена
    и аз я правя малко намачкана,за да става по пухкава
    поздрави и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Miriams,така е...По този начин не е необходно -обръщането:)Радвам се ,че ти хареса моята!

      Изтриване
  4. Много апетитна баница!
    Чудесно ухае!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване