четвъртък, 9 февруари 2012 г.

ОРЕХОВКИ





продукти:около 40-45 бройки


300 гр.орехови ядки;
50 гр.сушени сини сливи/без костилка/;
300 гр.пудра захар;
3 белтъка;
4-5 капки лимонов сок;

Разбиваме белтъците и захарта на сняг като прибавим лимонов сок.
Счукваме орехите /може и да ги смелим ,но у дома  предпочитат да ги усещат:)/.Сливите се нарязват на дребно и заедно с орехите се прибавят към белтъчната смес.
Разбъркваме внимателно с шпатула.
Печем върху намаслена хартия като разпределяме сместа с лъжица.Фурната е на 150 градуса и печем до като се получи приятен загар.Изкарваме от тавата и ги оставяме за около 5 минутки да изстинат на равна повърхност.
Много са крехки,но се топят в устата.
Сигурна съм че ще Ви харесат!


2 коментара:

  1. They look very light..I like the addition of chopped prunes,as google translated..Have a great day!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти!Наистина са леки и ефирни,а сушената слива допринася за една фина мекота на фона на хрупкавите ореховки:)

      Изтриване