събота, 18 февруари 2012 г.

ЛОЗОВИ СЪРМИЧКИ с пресен лук



продукти:


500 гр.кайма /смес/;
250-300 гр.ориз;
50 мл.доматен сок;
1 вр.пресен лук;
1 1/2  с.л.сол;
1 ч.л.гъбен бульон;
1 ч.л.черен пипер;
сух джоджен;
150 мл.олио;

Почистваме и измиваме ориза.
Омесваме каймата с ориза,нарязания на ситно пресен лук и доматения сок.Овкусяваме сместа със солта,черния пипер,джоджена и 50 мл.от олиото.
Започваме навиването на сърмичките.Аз обичам сърмите малки.От едно листо правя 3-4 сърми.Навитите "пашкулчета"нареждам в гювеч.
Когато сме готови с оформянето разтваряме гъбеният бульон в 1 ч.ч.топла вода и поливаме сърмите заедно с останалото олио/100 мл./.Сипваме още вода ,така че да се покрият сърмичките.Пъхаме гювеча  във фурната и печем за час-час и половина на 180 градуса.
Поднасяме според вкуса си.В случая сосът  е от кисело млеко с чесън :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар