четвъртък, 1 март 2012 г.

ОРИЗОВА МОЗАЙКА С ЯЙЦЕ



продукти:


200 гр.ориз/1 ч.ч./;
300 гр.замразен лапад;
1 гл.кромид лук;
150 гр.лионска наденица/пресен колбас/;
100 гр.пушено филе;
2 с.л. червен пипер;
1 с.л.сол;
1 ч.л.Вегета;
1 ч.л.кимион;
3 с.л.сух джоджен;
120 мл.олио;
яйца;

Слагаме половината количество олио да се загрее в по-дълбок тиган.Когато е достигната нужната температура пускаме лукът в мазнината за 2-3 минути.
Прибавяме лапада и ориза и като не спираме да разбъркваме,задушаваме за около 5 мин.,след което привяме и леонската наденица заедно с нарязаното филе.След още 5 минутки дърпаме от огъня и овкусяваме със солта,Вегетата,кимиона,червеният пипер и джоджена.
Изсипваме сместа в средна тавичка.Заливаме с 3 ч.ч.вода и остатъка от олиото.Печем във фурната на 180 градуса за около 30 мин.като 5 мин.преди да изкараме ястието правим с помоща на лъжичка дупчица и чукваме в нея яйчице /броят на яйцата определяме ние според броя на порциите/.
Сервираме като гарнираме с кисело млекце:)



2 коментара:

  1. Миленка,вкусотия -точно вчера гледах яйцата ,че доста са пъскъпнали,гонят 40ст бройката.И салатката добре се връзва с останалите продукти.
    Честита баба Марта-да ди бяла и червена,като слънцето засмена!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живче,наистина е вкусотия.Виртуално те закичвам с мартеничка и реално ти желая мнго здраве на теб и цялото семейство!

      Изтриване