събота, 10 март 2012 г.

ПОРЪСЕН ХЛЯБ



продукти:


500 гр.брашно;
20 гр.мая/пресна 1/2 кубче/;
2 с.л.олио;
1 с.л.сол;
1 ч.л.захар;
1 ч.л.оцет;

вода;

4 с.л.галета;
1 с.л.олио;
20 гр.краве масло/маргарин/;

Сипваме брашното на плота и правим дупчица,в която натрошаваме маята,посоляваме със захарта и солта.Пробавяме олиото и оцета и постепено пробавяме водичката като разбъркваме в центъра ,вномателно приобщавайки брашното ...:))Омесваме меко тесто,леко лепящо.
Намазняваме с 1 с.л. олио дъното на формата ,в която ще печем хляба  и поръсваме с половината галета.Слагаме и разстиламе тестото.На три0четири места слагаме парченаца масло и поръсваме с другата половина от галетата.

Оставяме да почине за 30 мин.
Печем за около 20-30 мин.на 180-200 градуса.Проверяваме готовността с помоща на дървена клечица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар