събота, 24 март 2012 г.

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С ЛЕШНИЦИ




продукти за тестото:

1 каф.ч.бяла захар;
3 с.л.кафява мокра захар;
125 гр.краве масло;
100 гр.черен шоколад;
1 бр.яйце;
1/2 каф.л.сода за хляб;
1 щипка сол;
2 с.л./равни/мляно кафе;
2 ч.ч.брашно/около 300 гр./;

продукти за заливка:

100 гр.черен шоколад;
1 с.л.меко краве масло;
лешници;

Двата вида захар и яйцето разбиваме много хубаво с помощта на миксер.
Маслото и начупения шоколад разтапяме на котлона/не трябва да се запържва маслото/.Прибавяме шоколадово маслената смес на струйка към захарта и маслото като не спираме да бъркаме.Прибавяме содата,кафето и солта.Спитаме миксера и прибавяме брашното като разбъркването продължава с дървена лъжица.Получаваме едно лъскаво и живо маслено тесто.
Разстиламе с ръка в силиконова форма за тарта/или тавичка с не залепващо покритие/.Печем в предварително загрята фурна на 170С до готовност-проверяваме с дървено шишче.
Разстапяме в удобен съд шоколада и маслото и заливаме сладкиша,разнасяме с помоща на шпатулка.Поръсваме с едро нарязаните и предварително запечени лешници.
Много лек и много богат на шоколад..........прекрасен сладкиш!

Няма коментари:

Публикуване на коментар