събота, 10 март 2012 г.

ПЕЧЕНО ПОДЛЮТЕНО ПИЛЕ



продукти:


1 пиле;
3 скил.чесън;
2 ч.л.зеленчукова подправка;
2 ч.л.сол;
1 с.л.лют червен пипер;
1/2 каф.ч.олио;
4 с.л.тъмен соев сос;

Объркваме сухите подправки:сол,зеленчукова подправка,лютия червен пипер.
Измиваме пилето и на няколко места го шпековаме с чесновите скилидки.
Хубаво напудряме:)птицата от вън и от вътре с подправките.Слагаме в съда за печене и поливаме с олио,соев сос и с 1 ч.ч.вода.
Печем за около 1 час на 200 градуса,като на два -три пъти поливаме със сосчето .


6 коментара:

  1. Миленче,само гарнитурата му липсва на това чудно пиленце...
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе,тя е малко по-долу:Гъби с ориз на фурна....
      Прекрасна неделя и прегръдки:))

      Изтриване
  2. Миленка, пиленцето звучи омайващо вкусно, а и гарнитурата е напълно подходяща, бих казала перфектен неделен обяд :).
    Прегръдки и весел неделен след обяд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че ти хареса моето предложение Вени..Препоръчвам го,наистина е прекрасно допълнение за почивните дни към семейната трапеза..
      Прегръдки и от мен:)))!

      Изтриване
  3. Чудно е, запечена коричка, подправчици, леле! Голяма вкусотия! Ще си отчупя от крилцето:)Приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,и двете ги чупни:))Радвам се на оценката ти!Мерси:))

      Изтриване