продукти:
1 пиле;
3 скил.чесън;
2 ч.л.зеленчукова подправка;
2 ч.л.сол;
1 с.л.лют червен пипер;
1/2 каф.ч.олио;
4 с.л.тъмен соев сос;
Объркваме сухите подправки:сол,зеленчукова подправка,лютия червен пипер.
Измиваме пилето и на няколко места го шпековаме с чесновите скилидки.
Хубаво напудряме:)птицата от вън и от вътре с подправките.Слагаме в съда за печене и поливаме с олио,соев сос и с 1 ч.ч.вода.
Печем за около 1 час на 200 градуса,като на два -три пъти поливаме със сосчето .
Миленче,само гарнитурата му липсва на това чудно пиленце...
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Живе,тя е малко по-долу:Гъби с ориз на фурна....
ИзтриванеПрекрасна неделя и прегръдки:))
Миленка, пиленцето звучи омайващо вкусно, а и гарнитурата е напълно подходяща, бих казала перфектен неделен обяд :).
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весел неделен след обяд!
Радвам се ,че ти хареса моето предложение Вени..Препоръчвам го,наистина е прекрасно допълнение за почивните дни към семейната трапеза..
ИзтриванеПрегръдки и от мен:)))!
Чудно е, запечена коричка, подправчици, леле! Голяма вкусотия! Ще си отчупя от крилцето:)Приятна неделна вечер!
ОтговорИзтриванеКате,и двете ги чупни:))Радвам се на оценката ти!Мерси:))
Изтриване