понеделник, 23 април 2012 г.

ХАЛВА Φαρσάλων



Този десерт е постен и много вкусен.Поднасянето му е според случая:на резанчета или в чашка.Случайно попаднах на рецептата,но определено ми стана фаворит за лек десерт.Надявам се да Ви допадне и на Вас,а идеята е от http://tantekiki.blogspot.com/


продукти:

2 1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.олио;
2 ч.ч.брашно;
5-6 ч.ч.вода;
1 с.л.канела;
1 ч.ч.ядки/бадем и орех/;

В тенджерка изсипваме захарта и олиото,разбъркваме и оставяме сместа да се карамелизира.

Дърпаме от котлона и постепенно прибавяме размитото брашно във водата.Ароматизираме с канелата и връщаме халвата на котлона.
Разбъркваме докато хубаво се сгъсти сместа.
Разстиламе халвата в тавичка,поръсваме с предварително запечените и нарязани ядки.Оставяме да поизстине.след което прибираме в хладилник.
Поднасяме нарязаните парченца и се наслаждаваме на вкуса!
PS:Вместо да разстиламе халвата може да разпределим в чашки десерта и да поръсим с ядките...въпрос на настроение:

5 коментара:

  1. Страхотнооо...
    При първа възможност ще опитам и ще пиша
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна е! Ще я пробвам и аз!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно предложение! Звучи много вкусно. Ще го опитаме и ние.

    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка,и аз съм правила такава вкусотийка....
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви момичета!Прегръдки от мен и да Ви е сладка страхотната халва!

    ОтговорИзтриване