сряда, 16 май 2012 г.

КАЛМАРИ-СОСЛИИ



продукти:
3 бр.калмари /около 300 гр./;
1 вр.пресен лук;
1 морков;
3 скил.чесън;
400 гр.домати консерва;
50-80 мл.олио;
2 ч.л.сол;
1 ч.л.захар;
2-3 бахара;
черен пипер;
магданоз;


Почистваме от ципата калмарите и ги нарязваме на пръстенчета.
Задушаваме нарязаният на дребно морков за 5-10 мин.в 5 с.л.олио,след което прибавяме калмарите и похлупваме с капак за 5 мин..Отваряме капака и прибавяме лука,чесъна и посоляваме малко.Разбъркваме за още 5 мин. и прибавяме пасираните домати,заедно със захарта,солта и бахара.След около 15 мин.ястието е готово и поднасяме с поръска от пресно смлян черен пипер и свеж магданоз.
Да Ви е сладко!

7 коментара:

  1. Прекрасно ястие, Милена! Звучи и изглежда много вкусно.

    Поздрави и приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, фантастично звучат тези калмари. Така ги обичам:))

    ОтговорИзтриване
  3. Голяма вкусотия! Обичам калмари, а рецептата с доматено сосче, определено ми допада също! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Е,най-после,благодарение на Мони,ти намерих блога,Миленче!
    А тези калмари още в някоя от отчетните ми грабнаха сърцето,страхотни са!
    С пожелание за усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви момичета!Усмивки в тези дъждовни дни Ви желая:))

    ОтговорИзтриване
  6. О, супер, как обичам калмари! Страхотно изглежда ястието, Миленче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мими,много вкусно се получи наистина.Благодаря ти за милите думи:))

      Изтриване