понеделник, 4 юни 2012 г.

ПОСТНИ ЛАДИИ ОТ ТИКВИЧКИ




продукти:

3 бр.тиквички;
1 вр.пресен лук;
2 бр.моркови;
100 гр.краве сирене;
2 бр.яйца;
50 гр.кашкавал;
4-5 стр.джоджен;
150 мл.олио;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.сол;
3-4 скил.чесън;

Издълбаваме разполовените тиквички.


Запържваме ги в 100 мл.от олиото/силно загрято/ от двете страни за по 10-на минути .

Нареждаме ладиите в тавичка.
Наситняваме вътрешната част от тиквичките и заедно със ситно нарязаните моркови,лук и скилидки чесън ги запържваме в олиото ,останало от обработката на тиквичките.


При готовност,дърпаме плънката от котлона и овкусяваме със солта,черният пипер и джоджена.Прибавяме натрошеното сирене и двете яйца.разбъркваме хубаво.Пълним ладийките.


Поливаме с останалите 50 мл.олио и печем на 180С за 30-40 мин.
Поръсваме с настъргания кашкавал докато са горещи.
Поднасяме с млечно-чеснов сос.
Да Ви е сладко!


10 коментара:

  1. И на мен ми хареса рецептата!Чудна е!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, точно по мой вкус. Много обичам тази комбинация.

    Поздрави и приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,ястия за сезона ни предлагаш-постни ,но вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Звучи много вкусно, изглежда много фобре! Чудесна рецепта! Аз прескачам самочпърженето, инче всичко ми харесва! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудни са ладийките ти,Миленче!Много ги обичаме и ние у дома!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Как ми се връзват на десерта:):):) Много са вкусни тези ладийки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитно изглеждат! Не бях комбинирала тиквички със сирене досега... Ще ги пробвам, въпреки че сигурно ще трябва да са гарнитура към някоя мръвка - моя народ без месо не яде )-:

    ОтговорИзтриване
  8. Траянче,Танче,Вени,Живе,Сонче,Роси,Кате и Дидка много благодаря!Радвам се,че Ви е харесало моето предложение за постно меню.
    Прекрасен петъчен"ден на майстора:))"Ви желая!

    ОтговорИзтриване
  9. Така, това е вторият зеленчук (след патладжаните), който обичам във всякакъв вид. Толкова апетитни изглеждат тези ладийки.:-)) Браво, Миленка!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване