понеделник, 18 юни 2012 г.

СВИНСКО СЪРЦЕ НА ТИГАН



продукти:

250-300 гр.свинско сърце;
1 гл. кромид лук;
2 бр.зелена чушка;
1-2 бр.домат;
50 гр,кашкавал;
черен пипер;
олио;
магданоз;
сол;

Предварително сваряваме и нарязваме на шайби сърцето/в подсолена вода:))/.
Лука нарязваме на полумесеци и запържваме в малко мазнинка,до като се карамелизира лекичко.


Прибавяме едро нарязаните чушки като не чакаме да омекнат много.Подреждаме половината от доматите,които сме нарязали на кръгчета.Посоляваме с черен пипер и сол и оставяме за около 3-4 мин..Покриваме зеленчука със сърцата и пак ръсваме черно пиперче и сол.


Покриваме с остатъка от домата.Оставяме на котлона за още десетина минути.До като още ястието е котлона го покриваме с настъграния кашкавал.
Поднасяме със свеж магданоз.



4 коментара:

  1. Е, такива мезенца много обичам! Сготвила си го перфектно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Кате:)И аз ги обичам,осибено лятото!

      Изтриване
  2. Ti imas veoma neobicne i interesantne recepte...Fino izgleda!

    ОтговорИзтриване