петък, 22 юни 2012 г.

КОНФИТЮР ОТ ПОРТОКАЛОВИ КОРИ




продукти:
5-6 бр.портокали/корите им/;
2 л.вода;
800 гр.захар;
1 пръчка канела;
1 ч.л.лимонена киселина;


Слагаме корите от цитруса във врящата вода за около 15 мин.
Пасираме корите и изсипваме захарта.


Пускаме в течноста канелата и отново слагаме тенджерката на котлона.Варим на среден "огън" до като се сгъсти конфитюрът/проверяваме в чинийка-трябва да не се събира пътечката:)/.10-15 мин преди снемането от огъня слагаме лимонената киселина.
Готовия конфитюр горещ го сипваме в бурканчетата,които веднага затваряме и обръщаме с капачките на долу.


2 коментара: