сряда, 27 юни 2012 г.

СВИНСКО С ПОРТОКАЛ И МЕНТА



продукти:

800 гр.свинска плешка;
1 портокал;
1-2 стръка мента;
2-3 скилидки чесън;
2 с.л.горчица;
3 ч.л.сол;
6-7 с.л.олио;
черен пипер;

Нарязваме месото на хапки.Мариноваме свинската плешка със сока от портокал,олиото,солта,горчицата,накъсаната мента и нарязаните на едро скилидки чесън.
Объркваме и поставяме съда с маринованото месо в хладилник за 3-4 часа/колкото по-дълго,толкова по-добре/.
Отрязваме и поставяме в тавичка по-голямо парче хартия за печене,в което изсипваме месото/заедно с маринатата/,поръсваме с черен пипер и изсипваме 1 ч.ч.вода.Завързваме хартията като подарък с конец/топлоустойчев/.

Изсипваме в тавичката още 1 ч.ч.вода и печем на 160 С около 1 1/2 час.
Прекрасно ястие се получи.
Да Ви е сладко!

6 коментара:

  1. Миленче,това ми звучи много интригуващо!Пилешко с портокал имам идея,че е супер,но със свинско не съм опитвала,пък и с тази книжна кесия хем чистичко,хем хубаво ще се задуши месцето!
    Усмихната сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси,опитай и смятам че ще останеш доволна от вкуса.Много ти благодаря за усмихнатото пожелание:))Желая ти широки усмивки и за теб!

      Изтриване
  2. Много интересна идея.правила съм свинско портокал и чесън, добро съчетание е, но пък с мента не сън опитвала.Сигурно е още по-свежо.Поздравления за рецептата и поднасянето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила Сонче:))Прекрасен аромат се усеща още до като го готвиш,а при консумация заработват и другите сетива:)))Усмихнат и спокоен ден!

      Изтриване
  3. Интересно и вкусно звучи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Такова е Нас:)Прекрасен петък и интересни почивни дни!:))

      Изтриване