петък, 22 юни 2012 г.

ГЮВЕЧ С НАДЕНИЦА и ЗЕЛЕН ФАСУЛ

продукти:

1 кг.картофи;
2 гл.кромид лук;
300 гр.зелен фасул/замразен или пресен:))/;
2 домата;
4-5 бр. кълцана наденица;
50-60 мл.олио;
ронена чубрица;
джоджен;
сол;

Гювечът е най-лесното и в същото време най-вкусното ястие:))
Нещото,което е задължително ,за да се приготви това уникално ястие е наличието на глинен съд,наречен ГЮВЕЧ :)).
Обявения вариант приготвяме по следния начин:
Обелваме картофите и ги нарязваме на по-дебелички кръгчета.
Лукът нарязваме на едри полумесеци.
Прибавяме зеленият фасул и обелените и нарязани на кубчета домати.
Посоляваме и подправяме с чубрицата и джоджена.Объркваме хубаво.Разпределяме наденицата между зеленчуците , поливаме с мазнината и с вода около 1 л..Похлупваме,пъхваме във фурната и я включваме на 180С и печем до готовност-около час и половина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар