неделя, 1 юли 2012 г.

ПЪЛНЕНО ПИЛЕШКО БУТЧЕ С ГЪБИ


продукти:

4 бр.цели пилешки бутчета;
300-350 гр.гъби;
1-2 бр.моркови;
1 гл.червен лук;
1/2 ч.ч.течна сметана;
1 триъгълниче топено сирене;
сол;
олио;
черен пипер;

продукти за маринатата:
3-4 с.л.олио;
сол;
розмарин;
1 лимон;


Обезкостяваме внимателно бутчетата.Мариноваме ги за 3-4 часа със сока от лимона,който след като сме изстискали нарязваме на едро.Накъсваме розмарина.Посоляваме със сол/на вкус/,поливаме с олиото.Объркваме хубаво и пъхваме в хладилника.

В малко олио запържваме морковите за 5 мин.Прибавяме нарязаните гъби и лук.Разбъркваме и сипваме 1 ч.ч.вода.Посоляваме.Ако още зеленчукът ни се струва суров може да сипем още малко водичка,ако не,то сипваме сметаната и прибавяме топеното сирене.Когато сместа се сгъсти дърпаме от котлона и окусяваме с черен пипер.

Пълним бутчетата.Режем 4 квадрата от алуминиево фолио,намазняваме ги от вътешната страна и във всеки квадрат поставяме бутче с вътрешната му страна към фолиото.

Събираме крайчетата на фолиото и поставяме в тавичка.Печем около 40-50 мин.Отваряме фолиото,за да се получи хубав и хрупкав загар на бутчетата.
Поднасяме с гарнитура.
В дадения случай аз сварих костите от бутчетата и с получения бульон сварих 300 гр.феточини,които станаха превъзходни.
Да Ви е сладко!

3 коментара:

  1. Чудесна рецепта ,Миленка ! Много вкусно звучи !
    Желая ти прохладен ден ,че при нас дърво и камък се пукат от жега днес !

    ОтговорИзтриване
  2. Пиленцето така хубаво се е препекло,супер е!Обаче очите ми останаха по фетучините-едни такива блажнички,пък щом и с бульон сварени,мммм!
    Много вкусна порция,Миленче!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване