четвъртък, 5 юли 2012 г.

ЛЕЖЕРНО С КАЙСИИ



продукти за основата:

1 ч.ч.грис;
2 с.л.маргарин;
2 ч.ч.вода;
1 ч.ч.захар;
канела;

продукти за крема:

2 жълтъка;
1 1/2 ч.ч.захар;
1 с.л.маргарин;
7 с.л.брашно;
500 мл.вода;


кайсии;


На дъното на тортена форма слагаме двете лъжици маргарин и го разтапяме/да се позапържи/във фурната.Изсипваме гриса и връщаме във фурната за още 5 мин.

Изсипваме водата и захарта,разбъркваме и изчакваме водата да се поеме от гриса.Изкарваме ,за да изстине,поръсваме с канелата.

Захарта/2/3 от нея/ с маргарина се карамелизира.

Разбиваме жълтъците,останалата захар във водата/студена/.Прибавяме брашното и получената гладка смес изсипваме в тенджерката с карамела и сваряваме крема.

Оставяме почти да изстине ,но не напълно.

Почистваме и разполовяваме кайсиите.

Нареждаме ги върху гриса и заливаме с крема.
Прибираме в хладилник за около 2 часа преди сервиране.
Да Ви е сладко!


5 коментара:

  1. Оооо, изглежда вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна рецепта, Миленка! Парчето изглежда адски, адски вкусно.
    Поздравления и благодарности за рецептата :) Та кой би се отказал от парче карамелено-плодово удоволствие?!

    ОтговорИзтриване
  3. Леле, какво е това?! Искам и аз лежерно с кайсии:)Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Мерсиииииииии:)))
    Желая Ви прекрасни почивни дни!:)))

    ОтговорИзтриване