неделя, 8 юли 2012 г.

ПЕЧЕН СВИНСКИ ДЖОЛАН



продукти:

1.500 кг.свински джолан/без кост/
1 с.л.червен пипер;
1/2 с.л.сол;
1/2 с.л.кимион;
1/2 с.л.черен пипер;
1 с.л.ронена чубрица;

5-6 скил.чесън;
олио;

Смесваме сухите подправки и с тях покриваме джолана,с потупвания.Прибиираме в хладилник месото за 2-3 часа ако ще се приготвя за деня,но ако ще печем месото след 3-4 дни може да го замразим.
Правим малки разрезчета в джолана като във всеки отвор напъхваме парченце чесън.
Поливаме с малко олио сипваме 500 мл.подсолена вода,покриваме с хартия или фолио и печем на 180-200С с вентилатор за около час/проверяваме :))/.
При желание около месцето може да търкулнем картофчета:))))
Да Ви е сладко и не забравяйте чашата вино....:))))

2 коментара:

  1. Разкошно джоланче! Имам едно в камерата и ще го направя по тази рецепта, изглежда много апетитно!

    ОтговорИзтриване