понеделник, 16 юли 2012 г.

РЕДЕНО С ПАТЛАДЖАН

Вече изгубих информацията кой е първоизточник на тази идея за редене на патладжан и мляно месо,но който и да е той му БЛАГОДАРЯ!!!!!!
С леки козметични:))промени ето и моят вариант:


продукти:

4 бр.патладжан;
250 гр.телешка кайма;
500 гр.смес кайма;
200 гр.сирене;
1 ч.л.сол;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.кимион;
1 с.л.ронена чубрица;
150 мл.олио;


сос:
1 кг.домати;
1 гл.лук;
1 гл.чесън;
1 люта чушка;
1 шепа пресен босилек;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
олио около 50 мл.;
щипка черен пипер;


Започваме с приготвянето на соса:
Настъргваме доматите.Прибавяме обелените скилидки чесън и нарязаният на дребно лук.Наситняваме лютото чушле като предварително сме махнали семките.Накъсваме босилека,подправяме с подправките,поливаме с олиото и слагаме тенджерката на котлона.Оставяме соса на тих огън да се сготви/да остане на мазнинка:))/.

Приготвяме патладжана по следният начин:
Обелваме патладжана и нарязваме на кръгчета с дебелина 1-1,5 см..Посоляваме резените.
Омесваме каймата със солта,черният пипер,чубрицата,кимиона,зеленчуковата подправка.
Започваме реденето:патладжан,кайма,патладжан,резен сирене,патладжан,кайма,патладжан,сирене..........

Подреждаме в тавичка.Политваме с мазнинката и с 1 ч.ч.вода.Покриваме с фолио и печем на 180С.Когато е готово ястието отмятаме фолиото и леко запичаме:))

Поднасяме патладжана като поливаме със сосчето.
Да Ви е сладко!


10 коментара:

  1. Добре наредено и много вкусно ! Обожавам парладжан и ще опитам така :) ! Благодаря ,Миленка !
    Хубава вечер :*!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила!Спорен вторник:))))))

      Изтриване
  2. А аз още му се каня и точа врат по вашите кебапи,ама е чуден,Миленка,с доматения сос още повече!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси,наистина стана много вкусна вечеря.Съпругът ми не е много по патладжана,но този вариант много допадна дори и на него:)))Така,че спирай да точиш врат-почвай:)))))))

      Изтриване
  3. Прекрасна порция, Миленка. Много ми допадна идеята за сервиране. А патладжан обичам както и да ми го поднесат, за съжаление обаче вкъщи все аз го поднасям. :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееееееееееее,Вени и у нас е така:))))Карай,важното е патладжан да има:))

      Изтриване
  4. Volim patlidzane na bilo koji nacin...Odlican recept!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ''редено'' изчетох днес, но твоето ми хареса заради каймата!Ще се пробвам!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче ,ще чакам споделяне на резултата:)))

      Изтриване